Nie je nič lepšie ako domáca vegeta!

V súčasnosti sa mnohí z nás pokúšajú vytvárať si mnoho produktov podľa domácej výroby, ktorá je mimoriadne obľúbená. Medzi podomácky vyrobené produkty patrí aj napríklad domáca vegeta, ktorá zaručene chutí inak ako tá kúpená. V nasledujúcom článku si povieme niečo o tom, ako si v pohodlí domova vytvoríte naozaj kvalitnú domácu vegetu !

vegeta

Ako nato?

Výroba domácej vegety je naozaj prospešná, hlavne z toho dôvodu, že aj napriek tomu, že nám obchodné reťazce tvrdia, že kupujeme naozaj prírodné koreniny, v ktorých sú mnohé zložky “akože“ vynechané, tak sú nahradené niečím iným, čo taktiež nie je dvakrát prospešné pre ľudský organizmus. Domáca vegeta ponúka istotu, že vieme čo do nej dám a predsa len je naozaj o niečo zdravšia domáca vegeta. Príprava domácej vegety nepredstavuje žiadny zložitý proces. Domáca vegeta pozostáva z naozaj normálnych surovín, ktoré nájdeme dostupné v obchodoch. Alfa omega domácej vegety je hlavne pestrá kombinácia zeleniny. Domáca vegeta sa skladá z viacerých druhov zeleniny, kedy je lepšie ak ich bude naozaj viac. Azda najklasickejšia kombinácia pri výrobe vegety je zelenina ako napríklad petržlen, zeler, kaleráb, cibuľka, cesnak, mrkva. Taktiež sa pridáva petržlenová vňať a taktiež aj vňať zo zeleru. Rovnakým pomerom nakrájame všetky ingrediencie. O niečo väčší pomer predstavuje cibuľa. Na záver pridávame soľ. Domáca vegeta sa však solí podľa osobitných chutí každého.

sušená zelenina

Práve preto je len na vás akú slanú vegetu potrebujete, resp. akú slanú ju máte radi. Pokiaľ máte zeleninu pripravenú, môžete ju pomixovať na úplne drobné kúsky. Avšak, je vhodné ak danú zeleninu mixujete zvlášť. Pokiaľ máte zeleninu pomixovanu, môžete ju ukladať na plech, ktorý predtým vystlite papierom na pečenie. Rúru si predhrejte na približne 50 stupňov. V tomto prípade sa zelenina nepečie ale suší. Celý tento proces trvá dve až štyri hodiny, kedy viete odhadnúť to, či je vegeta dostatočne usušená, resp. hotová. Pokiaľ je zelenina dostatočne usušená a viete s určitosťou povedať, že je zbavená vlhkosti, tak ju znova pomixujete ale tentokrát už dokopy aby sa všetky chute a časti zeleniny zmiešali dokopy. Následne môžete vegetu opäť posoliť podľa vlastnej chuti. Domáca vegeta je naozaj jednoduchá proces, ktorý zvládne naozaj každý, len si treba nato vyhradiť dostatočné množstvo času. V prípade záujmu navštívte internetovú stránku https://bezodpadu.sk/.